3D-geprint hoofd zorgt voor hoofdbrekens

Dit artikel delen:
3D printen

Je kon erop wachten: je telefoon met gezichtsherkenning ontgrendelen heeft een manier om te 'hacken'. Je moet er wel een 3D-printer voor hebben en een Android-telefoon, maar dan hoef je niet je eigen gezicht meer mee te nemen om je telefoon te ontgrendelen.

Apple iPhone X accepteert geen nepgezicht, net als Microsofts Hello-service. Het bedrijf uit Cupertino deed zelf al veel onderzoek naar hoe gezichtsherkenning niet gefopt kon worden met 3D-geprinte of andersoortige technieken. Dat onderzoek heeft blijkbaar z'n vruchten afgeworpen. Dat geldt niet voor (goedkopere) Android-telefoons, dat is ook een van de redenen dat bepaalde apps niet met gezichtsherkenning te ontgrendelen zijn.

Het aantal hogeresolutiefoto's dat van iedereen beschikbaar is tegenwoordig, zorgt ervoor dat er steeds makkelijker beeldmateriaal voorhanden is om een goede 3D-versie van iemands gezicht te vormen, al zijn de tests gedaan met een hoofd gemaakt in een speciale studio.

De tijd zal het leren of iPhones of Microsofts Hello op den duur ook te foppen zijn. Wat is volgens u een goede manier die ook nog eens convenient is om een telefoon te ontgrendelen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T10:13:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.