Octrooi Microsoft verraadt nieuwe form-factor

Dit artikel delen:

Microsoft verzint regelmatig interessante dingen die pas jaren later écht populair worden en dan ook nog vaak door andere spelers. Denk aan de Windows XP Tablet PC Edition (eind 2002) of de cd-rom-conferentie in 1986 waarbij Microsoft dacht dat het wel binnen een jaar of twee een interessant formaat zou worden. Nu komt het bedrijf met een octrooi voor een vouwbaar apparaat, interessant?

De wet van de remmende voorsprong is iedereen bekend. Sommige bedrijven zijn altijd zeer vooruitstrevend en andere vervolmaken oude ideeën zo goed, dat ze de rest het nakijken geven. Hier hoeven we geen namen bij te noemen vermoedelijk. Een van de laatste octrooiaanvragen van Microsoft toont een manier om twee schermen op één apparaat te verbinden.

Het nieuwe vouwapparaat toont verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de schermen, zoals het slechts een klein deel openen zodat er een stukje van het scherm zichtbaar is. Tevens moet het apparaat in gesloten vorm zo groot zijn dat het nog in een zak van de kleding van de gebruiker meegedragen kan worden. Wat denkt u, hoog nodig dat er nieuwe form-factors komen? Of is dit er al wel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T11:59:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.