Welke kabel mag van u weleens worden vervangen?

Dit artikel delen:
Glasvezel

Onlangs heeft Infinera een grote upgrade doorgevoerd aan onderzeese bekabeling tussen Australië en Japan. De kabel verbindt Australië, Guam en Japan met 12.700 kilometer glasvezel en kan nu drie keer zoveel capaciteit aan dan voorheen. Een prettige wijziging voor de andere kant van de wereld. Waar kan hier weleens een kabeltje geüpgraded worden volgens u?

Het systeem van de Australië-Japan Cable (AJC) kreeg een upgrade van het Infinera DTN-X-systeem naar de vierde generatie optische systemen van het bedrijf, de ICE4 (Infinite Capacity Engine). Volgens eigen zeggen zelfs zonder interupties aan AJC door gebruik te maken van 'Instant Bandwith'.

Alle marketingpraat daargelaten, een lekkere verbinding tussen verschillende continenten is nooit onprettig. De kabel heeft als tussenliggend knooppunt alleen Guam, misschien een onbekend eiland voor de meesten, maar een belangrijk internetknooppunt op de overgang tussen de Filipijnenzee en de Stille Oceaan.

Waar mag van u weleens een kabeltje geüpgraded worden? Ter referentie is er de Submarine Cable Map.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-09T09:25:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.