Meekijken met je 'slimme deurbel', mag dat?

Dit artikel delen:

Afgelopen week werd bekend dat sommige medewerkers van slimmedeurbelmaker Ring meekeken met videostreams van hun producten. Ring zegt zelf dat dit alleen voorkwam bij streams die publiekelijk gedeeld waren via de Neighbours-applicatie, desalniettemin is het wel een beetje gek. Kijkt u ook graag mee?

Uiteraard staat keurig in de algemene voorwaarden dat dit mag, dus u bent akkoord gegaan. Oh, en de mensen waarbij dit gebeurde hebben expliciet toestemming gegeven. Nou ja, hoe je het wendt of keert, het toont wederom aan dat het misschien wel erg makkelijk is om als bedrijf centraal geregelde diensten mogelijk ooit te kunnen misbruiken.

Het ging volgens online nieuwsdienst Intercept om camerabeelden die een onderzoeksafdeling in de Oekraïne gebruikte. De beelden staan opgeslagen op een Amazon S3-systeem. Elke Ring-video wordt hier opgeslagen. De video's zouden ook onversleuteld opgeslagen zijn en gebruikt worden voor het trainen van kunstmatige intelligentie.

Hoe moeten we volgens u dergelijke problemen voorkomen (als we ze überhaupt moeten voorkomen, misschien is er veel voor te zeggen om dat niet te doen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-14T10:01:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.