Kip of het ei: zijn sociale media de weg kwijt?

Dit artikel delen:
Goedkeuring

Een Instagramaccount met slechts één foto in zijn archief en die ene foto heeft op moment van schrijven al rond de 25 miljoen likes. Dat is veel. Heel Nederland moet daarvoor in ieder geval één keer een 'hartje' uitdelen vanaf de jongste spruit, en dan ben je er nog niet. Wie zijn de weg kwijt en komt het nog goed?

Dat één insta-account meer likes weet te halen dan een foto van een model of iets dergelijks, is misschien zelfs wel prettig. Geen dier, geen ding. Een ei. Het vorige record stond overigens op naam van een model Kylie Jenner met een foto van haar… baby, een soort kuiken, al twijfel ik over de liefde voor een foto van een eicel. Je weet maar nooit.

De vraag die vooral gesteld moet worden: waarom kan een foto van een ei 24 miljoen likes krijgen? Hoe zit dat in elkaar met de algoritmes achter dit medium dat sociaal heet te zijn? De documentaire Follow Me van de VPRO probeert daar antwoorden op te vinden en Instagram blijkt aan elkaar te hangen van scams, in te kopen likes en wat al niet meer. Maar zelfs voor scammers zal het lastig zijn 24 miljoen likes te kopen. Of misschien laat dit ei wel zien van niet.

Je zou kunnen concluderen dat mensen de weg kwijt zijn, maar als je alles op een rijtje zet, valt dat misschien nog wel mee. Zijn de 'socials' nog te redden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-15T09:55:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.