Schermtijd minder schadelijk voor jeugd dan gedacht?

Dit artikel delen:
Kind met tablet

Om u alvast uit de droom te helpen: we weten het eigenlijk niet. Dat is de conclusie van een studie aan drie grootschalige datasets van studies die van alles beweerden over ons welzijn en digitale technologie. Hoe moet het dan wel?

Om wel te weten of en hoe eventueel schadelijke effecten zich tentoonspreiden, zijn beter ontworpen studies nodig en vooral meer duidelijkheid over de manier van onderzoek en toegang tot alle datasets die onderzoekers gebruikten. Het is nu te makkelijk om grote conclusies te trekken uit heel kleine, maar door de groepgrootte toch significant lijkende afwijkingen, maar die conclusie kunt u zelf ook trekken uit het onderzoek.

Cherrypicking is het grootste probleem van gedragsonderzoek en al jaren bekend. Toch komen dit soort slecht uitgevoerde onderzoeken nog steeds groot in het nieuws omdat ze vaak onderbuikgevoelens bevestigen. Hopelijk is dat met meer duidelijkheid over de manier van onderzoeken beter te ondervangen. Hoe denkt u dat onderzoek aan 'nieuwe' digitale omgevingen het best uit te voeren is?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-18T08:52:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.