Franse privacywaakhond beboet Google, handige zet?

Dit artikel delen:
Google

Volgens de Franse privacyorganisatie CNIL voldoet Google niet aan de algemene verordening gegevensbescherming of AVG. Het gaat in dit geval specifiek om het aanmelden van een nieuwe gebruiker binnen het Android-ecosysteem. Wat vindt u, is het handig dat Frankrijk in deze zijn eigen weg gaat?

De klacht met betrekking tot de gegevensverwerking door de internetgigant kwam van twee non-profitorganisaties in Frankrijk genaamd 'None of your business' en 'La Quadrature du Net'. De organisaties dienden de klacht in mei 2018 in. Overigens was niet alleen Google het haasje, ook Facebook kreeg een aanklacht te verwerken, maar daar is nog geen uitspraak van.

In eerste instantie werd de aanklacht in Dublin bij het hoofdkwartier van Google Europe neergelegd, maar omdat de uiteindelijke besluiten rond het besturingssysteem uit Mountain View komen, ging het onderzoek verder in Parijs.

Wat vindt u, is het goed dat landen zelf dit soort boetes opleggen of zou dit juist via de pan-Europese Unie moeten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T10:34:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.