Google Hangouts verdwijnt uit G-Suite

Dit artikel delen:

Weet u nog hoe het zit met Google en communicatiediensten buiten Gmail? Waves, rings a bell? Hangouts stopt (of niet). Allo is weg, Duo blijft en er is nog een soort sms-koppelingsdienst. Bij G-Suite-gebruikers wordt Hangouts per oktober in ieder geval (Hangouts) Meet. Heeft u een voorkeur bij communicatiemiddelen of kan alles gebruikt worden.

Als u professioneel gebruiker bent van (video)communicatiediensten, dan zijn er inmiddels vele de revue gepasseerd. Skype (en Skype Business, de incarnatie van Lync waar nog nooit iemand blij van is geworden), een hele schare meer specialistische online (video)-conferencingdiensten, steeds meer integraties met verschillende instant-messaging-platformen en Hangouts. Eigenlijk gebruikt iedereen steeds meer door elkaar zonder dat het echt veel uitmaakt, tenzij de conference room verbonden moet worden.

Ooit was Hangouts een populair systeem voor videoconferenties en direct live uitzenden via YouTube, maar andere functies bleven uit, of werden niet doorontwikkeld. Dat werden gescheiden diensten en die diensten zijn inmiddels ook weer half af en spoedig uitgefaseerd (?). Al met al wil het (nog steeds) niet vlotten met Google en (video)conferencingdiensten. Wat is uw voorkeursdienst of maakt het u eigenlijk niet zoveel uit?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-23T08:24:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.