Bezorgt u het klimaat extra pakketjes CO2?

E-commerce

Bewust Bezorgd is een manier voor webwinkels om te berekenen hoe groot de CO2-impact is van hun bezorgingen. De tool is niet alleen in staat om te berekenen hoeveel CO2 een webwinkel 'levert', maar laat ook zien of beperkende maatregelen zin hebben. Bent u bezorgd om wat er aan u wordt bezorgd?

Dingen laten bezorgen kan best efficiënt, maar helaas is dat vaker niet dan wel het geval. Verschillende dienstverleners werken niet samen om bijvoorbeeld samen pakketjes te vervoeren in dezelfde bus. Toch heeft de e-commercesector zich ten doel gesteld zijn CO2-uitstoot met de helft te verminderen ten opzichte van 2018.

Daarvoor hebben verschillende grote merken zich verenigd onder Bewust Bezorgd in samenwerking met thuiswinkel.org. Het gaat om grote online-spelers zoals CoolBlue, Bol, Wehkamp, Otto, PostNL, DHL en Dynalogic.

De tool is een jaar in ontwikkeling geweest en is volgens de makers nu klaar voor gebruik. Het is natuurlijk heel fijn dat deze online diensten hun hand in eigen boezem lijken te willen steken, maar denkt u weleens na over uw online bestellingen en retouren in het licht van CO2?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T08:36:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.