Hoe lang kunt u zonder internet?

Dit artikel delen:

Op vakantie misschien wel drie weken, maar normaal, op een dagelijkse basis? Waarschijnlijk kunt u slechts heel kort zonder internet, afhankelijk van uw dagelijkse activiteiten. Zelfs de minst online-persoon zal snel merken dat de on- en offline wereld stevig verknoopt is geraakt. Hoe zou u deze problematiek oplossen?

Inwoners van het eilandstaatje Tonga in de Zuidelijke Stille Oceaan, zo'n 1800 kilometer van Nieuw Zeeland af, testten zo'n elf dagen lang leven met supertraag - of eigenlijk geen - internet. Een onderzeese glasvezelkabel werd op 20 januari jongstleden kapot getrokken, vermoedelijk door een anker van een olietanker. Daarmee waren de ongeveer honderdduizend inwoners ineens verstoken van internet.

Als oplossing om toch nog íets door te laten via een trage satellietverbinding, koos het eilandstaatje ervoor om de bewoners in ieder geval af te snijden van zaken als Facebook en YouTube. Zo kon men in ieder geval nog een e-mail sturen.

De kans dat zoiets hier zou gebeuren, lijkt klein. Toch is het voor een vrijdagmiddagborrel een aardig gedachte-experiment! Wat zou u doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-01T09:02:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.