Mozilla gebruikt ai om te coderen, doet u dat al?

Firefox

De makers achter Firefox gaan met behulp van kunstmatige intelligentie (ai) en machine learning hun code sneller en efficiënter schrijven. Om dit te kunnen, gaan de ontwikkelaars een tool van Ubisoft gebruiken, genaamd Clever-Commit. Gebruikt u al ai om uw code te schrijven?

Clever-Commit zal data gebruiken van het bug-tracking- en versiecontrolesysteem achter Firefox. Vervolgens zal Clever-Commit met behulp van kunstmatige intelligentie patronen of programmeerfouten herkennen gebaseerd op de softwareontwikkelingsgeschiedenis. Op die manier kan Mozilla bugs oplossen voordat de software uitkomt, wat geld en tijd moet schelen.

Als tegenprestatie zal Mozilla bijdragen aan de ontwikkeling van de Clever-Commit-software door programmeertaalexpertise in Rust, C++ en Javascript te leveren, samen met expertise in  C++-code-analyse en analyse van bug-tracking-systemen.

De verwachting is dat Clever-Commit drie tot vier van de vijf bugs kan vinden voordat ze in de code gestopt worden. Gebruikt u al kunstmatige intelligentie om code te checken en zo ja, wat gebruikt u hiervoor? Met als bonusvraag: wat zijn uw ervaringen hiermee?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-14T08:31:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.