Coinbase laat gebruikers herstelzin via cloud opslaan

Dit artikel delen:

Een van de grootste online walletdiensten voor cryptovaluta geeft gebruikers de mogelijkheid om hun seed of herstelzin versleuteld op te slaan in hun iCloud of Google Drive via de walletsoftware op de telefoon. Is dat veiliger dan een seed voor de gemiddelde gebruiker?

De mantra voor gebruikers van walletsoftware voor cryptovaluta is: sla je seed of herstelzin nooit digitaal op, maar schrijf het op een stuk papier en leg het in de kluis. Zo'n seed, die meestal uit 12 of 24 woorden bestaat, is in feite een geheime sleutel waaruit allemaal publieke sleutels voor allerlei verschillende cryptovaluta berekend worden, een krachtig dingetje dus. Alleen, als je hem kwijt bent en je bent ook je wallet kwijt, kun je nooit of te nimmer meer bij je cryptovalutaatjes.

Coinbase heeft daar wat op gevonden: ze geven gebruikers de mogelijkheid hun seed op te slaan in hun iCloud-account of Google Drive. Deze seed, die bij Coinbase uit 12 woorden bestaat, wordt dan door de gebruiker zelf met een eigen wachtwoord beveiligd vanuit de Coinbase-walletapplicatie door middel van AES-256-GCM-encryptie.

Wat denkt u, is dit voor de gemiddelde gebruiker met een klein bedrag op zijn of haar wallet een betere optie dan werkelijke offline opslag of kijkt u hier toch anders tegenaan?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-15T08:18:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.