Spionage via hard- en software, gelooft u erin?

Eerst lag de van oorsprong Russische virusverdelger Kaspersky onder de loep en nu is het Chinese Huawei de sjaak: landen (lees: overheden) beschuldigen andere landen ervan te spioneren via off the shelf hard- en software. Wat denkt u, zit er een kern van waarheid in de spionage-aantijgingen of is het gewoon landje pesten?

Dat de Verenigde Staten bij monde van zijn huidige leider enkele appeltjes met China te schillen heeft, dat weet iedereen inmiddels wel. Niet alleen het bedrijf Huawei en alle zusterondernemingen zijn aangeklaagd, ook de topvrouw van het concern heeft te maken met beschuldigingen van bankfraude en samenzweringen.

Is dit allemaal waar? Dat lijkt niet helemaal de inzet van de VS. Wel was de inzet dat Europese landen Huawei-apparatuur zouden gaan verbieden, net als de 'Five Eyes' (VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland)-landen.

Nu heeft het hoofd van het National Cyber Security Centre in Groot-Brittannië gezegd dat het risico rond de telcogigant beheersbaar is en dat er geen bewijs voor spionage is.

Hoe denkt u dat de vork bij deze spionagerel in de steel zit?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T08:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.