MWC 2019, wat vindt u de moeite waard?

Dit artikel delen:
Smartphone gsm

Vouwbare schermen passeerden maandag al de revue in deze discussierubriek, maar er waren veel meer zaken waar je je verbazing over uit zou kunnen spreken of gerede twijfel of juist over kunt jubelen. Meer camera’s op je telefoon, grotere accu’s, cryptowallets in telefoons, vr- en ar-systemen, notches en wat al niet meer. Wat verdient volgens u meer aandacht?

Als we de vier vouwbare telefoons even achterwege laten, is het camerasysteem op de smartphone een van de belangrijkste zaken waarover in ‘de media’ bericht werd. Nokia wist met zijn vijf camera’s aan de achterzijde van het toestel toch wel de show te stelen op cameravlak. Van die vijf camera's in de Nokia 9 PureView zijn twee rgb-sensoren en drie nemen monochroom beeld op. Uiteindelijk krijg je een kleurenplaatje met meer detailinformatie door de monochroombeelden.

Ook zaken als modules met optische zoom stonden in de belangstelling, plaatsing van de frontcamera in een 'gat' in het beeld, telefoons met drie of vier camera's aan de achterzijde, uitschuifcamera's. Nou ja, je kunt het zo gek niet bedenken.

Accu's met veel capaciteit lijken ook steeds meer in trek. Je toestel wordt een stuk dikker, maar iedereen rent inmiddels rond met extra accupacks, dus een centimetertje extra is dan ook geen probleem. Oh ja, en vergeet de smart watch niet. Nu ook met buigbaar scherm (al weet iedereen die vroeger wel eens een Nintendo Game&Watch uit elkaar haalde, dat lcd-schermpjes vroeger ook konden buigen ;) )

Verder zonder gekheid: heeft u nog iets langs zien komen waarvan u denkt: dat is wel een heel interessante innovatie (en wat kunnen we daar vervolgens mee)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T09:06:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.