Google stelt onderbetaalde werknemers bij

Dit artikel delen:

Uit een interne analyse van Google bleek dat een groep van 10.677 software-engineers onderbetaald werden voor het werk dat ze deden in vergelijking tot hun gelijken, een aantal dat een stuk hoger lag dan in 2017 toen het om 228 werknemers ging. Wordt uw loon wel eens gelijkgesteld?

Hetzelfde werk doen en minder verdienen. Het kan iedereen overkomen en als je erachter komt, is het niet fijn om te horen. Google neemt daartoe jaarlijks de statistieken door van zijn werknemers en wat die betaald krijgen. Vervolgens wordt dat vergeleken met vergelijkbare banen en compenseert het bedrijf de werknemers dat volgt uit het principe 'compensation should be based on what you do, not who you are'.

Om dit eerlijk te doen, gebruikt het bedrijf modellen die zich baseren op werk-gerelateerde inputs, zoals de (markt)waardering voor het geleverde werk, de locatie, level en de prestaties. Managers moeten vervolgens duidelijke redenen hebben om een werknemer minder te betalen dan iemand die vergelijkbaar werk doet.

Klinkt interessant en eerlijk of niet? Is uw loon wel eens gelijkgesteld?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-06T08:45:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.