Veiligheid, hoe krijgt u uw gebruikers verstandig?

Dit artikel delen:

Het blijft een lastig probleem. Hoe overtuig je gebruikers binnen een bedrijf of vergelijkbare omgeving online bedreigingen serieus te nemen? Niet met behulp van allemaal jargon en brede, algemene praatjes maar gewoon met duidelijke taal. Voorbeelden dus. Hoe gaat u hiermee om?

Online dinosaurus The Register beschrijft in een artikel de woorden van Dr. Emilee Radar, een associate professor van het departement van Media en Informatie van de Michigan State University in de VS. Zij bestudeert populaire mythes die veel voorkomen bij 'normale mensen' met betrekking tot veiligheid en privacy. Zij stelt dat de kans groot is dat het laatste veiligheidsadvies dat u gaf of ergens hoorde vermoedelijk vol zat met onbegrijpelijke taal of algemene gevaren. Dat werkt dus niet.

Denk maar aan uw minder tech-savy collega's die u al jaren aanraad toch tenminste een wachtwoordmanager te gebruiken. Ze gebruiken het nog steeds niet, behalve die ene die toevallig een keer gehackt is.

Wat werkt dan wel? Simpel: laat zien wat er gebeurt. Heel direct, geef visuele feedback, bijvoorbeeld via een anti-virusprogramma. Daarnaast is openheid en transparantie rond dataveiligheid door ontwikkelaars en admins van belang. Laat ze maar eens weten hoe hun data verzameld kunnen worden. Geef feedback.

Het klinkt allemaal als open deuren, maar hoe gaat u hiermee om?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-07T10:20:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.