Een verse Linux 5.1 rc1, fijne update?

Linux logo

Het is weer zover, Linus Torvalds heeft kernelversie 5.1 vrijgegeven in de release candidate-vorm. Om met zijn eigen woorden te spreken: 'Het is zondag, en twee weken zijn verstreken, en alles is normaal. Jullie kennen allemaal het systeem.' Normaal of niet, bent u blij met deze nieuwe versie van Linux?

Veel nieuwe drivers, zo'n 60 procent van de hele update. De meest interessant volgens Linus is de habanalabs AI accelerator chip driver. Deze open source driver helpt bij deep learning en het trainen van AI-systemen. De processor van habanalabs heeft meerdere volledig programmeerbare Tensor Processing Cores, vijf aparte DMA-kanalen en een PCIe 4.0 x 16 interface en ondersteunt tot 16GB aan DDR4-geheugen. Nou ja, dan weet u in ieder geval dat dit out of the box moet werken met Kernel 5.1.

Verder is Fastboot nu standaard bij nieuwere generaties Intel processoren (vanaf Skylake) en zijn er enkele ARM-gerelateerde zaken toegevoegd.

Met andere woorden weer heel wat wijzigingen en kleine aanpassingen. Voor het hele lijstje mag u Linus' bericht even doorploegen. Waar zat u op te wachten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-19T08:31:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.