Volkswagen in de wolken met Amazon

Volkswagen gaat samenwerken met Amazon om zijn cloud-computingcapaciteiten uit te breiden met als doel het verbeteren van de efficiëntie en coördinatie van activiteiten in het wereldomvattende netwerk van de Duitse autogigant. Verstandige keuze?

Het geheel moet een basis vormen voor een soort van industriebrede clouddienst waar ook andere bedrijven aan mee kunnen doen. Het moet dan ook een open platform worden. Op zich klinkt dat natuurlijk heel mooi, maar we hebben toch inmiddels geleerd dat andere bedrijven helemaal geen zin hebben een ecosysteem dat door een ander is opgezet en beheerd wordt, binnen te gaan. Denk aan het debacle van Maersk en IBM met hun TradeLens (waar IBM overigens van geleerd zegt te hebben).

Afgezien van de vraag of het handig is om vanuit één bedrijf iets centraal op te zetten waar een decentraal tintje aan moet zitten, is er natuurlijk nog een belangrijke vraag te stellen: krijgen deze twee grootmachten in hun eigen ecosystemen niet veel te veel macht?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-28T09:50:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.