'De DRAM-markt gaat substantieel krimpen'

Daling

Markten met te veel aanbod, ze bestaan nog. Zo is daar de markt voor Dynamic Random-Access Memory (DRAM). De prijzen van DDR4-geheugen dalen al geruime tijd. Dit komt door te veel aanbod en te weinig vraag. Digitimes stelt zelfs dat de DRAM-markt 'substantieel' zal krimpen in 2019. Denkt u dat het inderdaad zo'n vaart zal lopen?

De omzet in de DRAM-markt zal vermoedelijk met zo'n 22 procent dalen tot 77 miljard dollar. Dit zal volgens IHS Markit minstens tot het derde kwartaal van 2019 aanhouden. Producent Micron kondigde onlangs aan dat het minder geheugenchips zal maken en eerst zijn huidige voorraden opmaakt. Is dit genoeg om de prijzen te stabiliseren en misschien weer omhoog te drijven in de komende tijd?

De belangrijkste drijvers voor vraag zijn servers en mobiele apparaten. De vraag zal wat dat betreft gelijke tred houden met die markten. Over de langere termijn is er veel animo voor server-DRAM-reepjes, vooral van Amazon, Microsoft, Facebook, Google, Tencent, Baidu, Alibaba en andere hypergrote bedrijven. De groei op de servermarkt wordt dan ook tot 2023 gegeven en de verwachte groei is 50 procent hoger rond die tijd.

Wat denkt u dat de vraag naar DRAM-reepjes gaat doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-02T08:12:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.