Kunstmatige intelligentie maakt basilicum lekkerder

Over smaak valt niet te twisten, maar sommige dingen zijn gewoon lekkerder dan andere. We hebben het hier niet over het genetisch aanpassen van de planten, maar het aanpassen van de omgeving. Kiest u binnenkort uw voedsel naar eigen smaak?

Minder bittere witlof of juist iets zoetere tomaten... Zaken waar supermarkten al jaren op inspelen met 'zoete snoeptomaatjes' of 'niet-bittere witlof'. Recent onderzoek van MIT toonde aan dat het in ieder geval mogelijk is om basilicum anders te laten smaken door het regelen van licht, vochtigheid en andere omgevingsfactoren in een hydroponische omgeving (hydrocultuur zonder aarde met alle benodigde voedingsstoffen opgelost in water).

Het idee om kunstmatige intelligentie in te zetten komt overigens van de Universiteit Wageningen waar een Autonomous Greenhouse-wedstrijd was opgezet. De lekkerste basilicum werd overigens verkregen door de planten 24 uur aan licht met een specifieke golflengte bloot te stellen, ondanks dat dit contra-intuïtief voelt.

Meer controle, minder ruimtegebruik, een duurzamere manier van produceren. Hoe kunnen we kunstmatige intelligentie hier nog meer voor inzetten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-08T08:21:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.