Productiviteit medewerker verdient meer aandacht

Dit artikel delen:
melding

Uit een onderzoek van hr-softwarebedrijf Protime blijkt dat de productiviteit van werknemers flink onder druk kan komen te staan door afleiding van collega’s. Andere tijdvreters zijn eindeloos vergaderen, administratieve rompslomp en e-mail. Organisaties nemen echter te weinig tijd om deze negatieve aspecten zichtbaar te maken en aan te pakken.

Uit het Protime-onderzoek komt naar voren dat een grote groep medewerkers één tot vijf keer op een dag wordt gestoord door collega’s (32 procent). 24 procent wordt zes tot tien keer per dag gestoord en 21 procent zelfs meer dan tien keer. Door dergelijke onderbrekingen - hoe kort ook - verliezen werknemers hun concentratie. Bijna één op de vijf respondenten (19 procent) zegt dat het gemiddeld 11 tot 30 minuten duurt voordat zij weer gefocust zijn.

Als andere grote tijdverspillers staan vergaderingen met stip op één. Op de tweede plaats komt administratieve rompslomp en op de derde plaats e-mail.

Productiviteit heeft echter geen hoge prioriteit bij organisaties. Het is vaak alleen een agendapunt als het niet goed gaat en komt slechts aan bod tijdens functioneringsgesprekken. Enige uitzondering zijn medewerkers in een leidinggevende positie; die bespreken hun productiviteitsdoelstellingen vaak wekelijks met hun meerdere.

Wat vindt u? Is dit een werkelijk probleem of is het 'part of the job'? En zou de inzet van softwaretools voor metingen, alarmeringen en planningen op het gebied van productiviteit een oplossing zijn?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-07T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.