Facebook opbreken, WhatsApp 'gehacked', en nu?

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat 'steeds meer Democraten een splitsing van Facebook' wel zien zitten. Gooi daar nog het sausje van de recente WhatsApp-bug overheen en je hebt de poppen aan het dansen. Opbreken die hap, net als de nutsvoorzieningen ooit in een ver verleden?

Facebookmedeoprichter Chris Hughes verkondigde onlangs dat hij denkt dat Facebook in stukjes verdeeld moet worden. Ook de kandidaten voor de presidentiële race van de Democraten, Joe Biden en Kamala Harris, denken dat hier eens goed naar gekeken moet worden, schrijft The Verge. Facebook vindt overigens van niet. Het bedrijf denkt dat het voldoende serieuze concurrentie heeft en dat succes niet veroordeeld moet worden.

Een ander argument om Facebook niet op te breken, is dat alleen een bedrijf met diepe zakken als Facebook voldoende kan investeren om het negatieve online-klimaat binnen de perken te houden. Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat dit juist komt door de grootte van het medium.

Je kunt doorgaan met argumenten voor en tegen uitwisselen. De bottom-line is: wat vindt u en hoe zou u als Europeaan dat het liefst zien, zo'n splitsing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-16T09:44:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.