Facebook opbreken, WhatsApp 'gehacked', en nu?

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat 'steeds meer Democraten een splitsing van Facebook' wel zien zitten. Gooi daar nog het sausje van de recente WhatsApp-bug overheen en je hebt de poppen aan het dansen. Opbreken die hap, net als de nutsvoorzieningen ooit in een ver verleden?

Facebookmedeoprichter Chris Hughes verkondigde onlangs dat hij denkt dat Facebook in stukjes verdeeld moet worden. Ook de kandidaten voor de presidentiële race van de Democraten, Joe Biden en Kamala Harris, denken dat hier eens goed naar gekeken moet worden, schrijft The Verge. Facebook vindt overigens van niet. Het bedrijf denkt dat het voldoende serieuze concurrentie heeft en dat succes niet veroordeeld moet worden.

Een ander argument om Facebook niet op te breken, is dat alleen een bedrijf met diepe zakken als Facebook voldoende kan investeren om het negatieve online-klimaat binnen de perken te houden. Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat dit juist komt door de grootte van het medium.

Je kunt doorgaan met argumenten voor en tegen uitwisselen. De bottom-line is: wat vindt u en hoe zou u als Europeaan dat het liefst zien, zo'n splitsing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-16T09:44:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.