Problemen door tragere Intel-processors?

De prestaties van Intelprocessoren zijn minder goed door de updates die cpu-aanvallen als Spectre en Meltdown moeten afweren. Met ZomebieLoad, RIDL en Fallout daarbij, de zogenaamde MDS-aanvallen, worden processors nog een stapje trager. Krijgt u hier problemen mee?

Afgelopen week werd bekend dat Intelprocessoren problemen hebben met drie nieuwe aanvallen, Zombieload, Fallout en RIDL. Dit zijn 'speculative execution side channel'-aanvallen die met microarchitectural data sampling te maken hebben, ofwel MDS. MDS verbetert de prestaties van processors aanzienlijk, maar zorgen ook voor openstaande aanvalsvectoren.

Phoronix berekende de impact van de updates op Linux-systemen en kwam tot de conclusie dat Intelprocessors gemiddeld zestien procent aan prestaties in moeten leveren tegen drie procent bij AMD, al hangt het nogal af van de gebruikte testomgeving.

Desalniettemin is zestien een flink percentage. Heeft u al problemen gespot veroorzaakt door de tragere processors?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-22T09:53:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.