Gezichtsherkenning? San Francisco wacht nog even

Het geloof in accurate gezichtsherkenning is nog niet groot, althans in de stad San Francisco. Daar heeft de gemeenteraad besloten dat overheidsinstellingen geen technologie voor gezichtsherkenning mogen inzetten. Een van de bezwaren is het verwerken en opslaan van biometrische data. Zijn er volgens u nog bezwaren tegen gezichtsherkenning?

De gemeenteraad van SF stemde met acht tegen een voor een verordening die het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie uit moet bannen voor gebruik door overheidsfunctionarissen in functie.

De reden dat Amerikanen zich in verschillende delen van de VS tegen dergelijke technieken keren, is dat de systemen steeds krachtiger worden en overheden zich steeds meer verlaten op de keuzes die de systemen maken. De overheid zou er volgens enkele raadsleden van San Francisco juist voor moeten zijn om het publiek te beschermen tegen mogelijk misbruik.

Het betekent overigens niet dat dergelijke technologie niet meer gebruikt mag worden, maar dit moet per specifiek geval aangevraagd worden. Daarnaast wil de raad dat de bevolking zich meer uit moet kunnen spreken over surveillancetechnieken.

Kan en mag gezichtsherkenningstechnologie volgens u ingezet worden en zo ja hoe zouden we dat moeten inregelen? Of juist niet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T09:52:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.