De esim wordt salonfähig, zit-ie al in uw telefoon?

Telecom

De embedded sim of esim werd ooit ontworpen voor m2m-apparaten, dus meer iets voor internet-of-things-gekkigheid. Inmiddels heeft de esim zijn weg gevonden naar telefoons, tablets en smarthorloges. Heeft u al een esim?

Het duurde even voor de esim zijn weg vond naar de consumentenmarkt en dat heeft veel te maken met de GSMA, de koepelorganisatie van telecomproviders. Ruim twee jaar geleden standaardiseerde deze organisatie de esim-specificatie.

Met een esim heeft de eindgebruiker veel meer ‘macht’ over zijn telefoon. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk van provider switchen, zonder dat je daarvoor naar een lokale winkel moet om jezelf te identificeren. Voor bedrijven natuurlijk ideaal: wissel je van provider, dan hoef je niet iedere medewerker een nieuwe simkaart te geven.

Aan de hardwarekant zitten ook voordelen. Zo hoeft er geen uitsparing meer gemaakt te worden voor een grote, fysieke simkaart, maar soldeert de bouwer gewoon een heel klein chipje op de door hem gewenste plek.

In Nederland zijn nog geen providers die esim's aanbieden, of je moet Truphone gebruiken, een ‘wereldwijde’ aanbieder. Zit ie al in uw telefoon en ziet u naast voor- ook nadelen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-24T10:44:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.