Wat is uw favoriete mobiele browser?

Dit artikel delen:

Afhankelijk van uw mobiele OS heeft u de keuze uit verschillende mobiele browsers. Steeds meer browsers bieden standaard verschillende blokkeringsopties aan, zodat advertenties en trackingcookies de weg naar de telefooncache niet weten te vinden. Wat is uw favoriete mobiele browsers?

Naast Safari op iOS en Chrome op Android, zijn er heel wat andere browsers te vinden in de applicatiewinkels van de twee grootste mobiele OS’en, al is er een belangrijk verschil dat onder de motorkap bij iOS uiteindelijk de eigen WebKit-versie gebruikt moet worden.

Op Android is dat anders geregeld en kan elke softwaremaker zijn eigen engine gebruiken, zoals Firefox met Gecko. Daarnaast natuurlijk een hoeveelheid browsers die gebaseerd zijn op de Chrome(ium)-browser. Chrome zelf lijkt binnenkort wellicht het combineren van tabbladen te gaan ondersteunen in de mobiele versie.

Firefox kwam enige tijd geleden met Firefox Focus dat automatisch advertenties blokkeert, en alle tracking plaagt. Dergelijke zaken zitten ook in Opera-browsers en bepaalde Chromium-browsers, zoals Brave. Al met al genoeg keuze in browsers op mobiel.

Maar wat is uw favoriete browser of welke set van browsers gebruikt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-03T09:57:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.