Ubuntu stopt met 32-bit-bibliotheken

Het is gedaan met 32-bits ondersteuning voor Ubuntu vanaf versienummer 19.10. Dit geldt voor alle *buntu-varianten. Het hing al een tijdje in de lucht, nu is het officieel. Ziet u problemen als gevolg van het verdwijnen van de libraries?

Misschien heeft u nog een 32-bits netbookje dat eens per jaar meegaat in de camper als handig backup-dingetje (maar eigenlijk is de gemiddelde internetpagina nog te zwaar). Inmiddels staat er een of andere lichte Ubuntu-versie op, zoals Lubuntu, maar verder is echt werkelijk elke werk-pc 64 bit. Dat vond Canonical ook, aangezien volgens het bedrijf nog maar een mager procentje vraagt om 32-bit-ondersteuning.

Het nu stoppen met ondersteuning heeft ook te maken met de aanstaande long term support (lts)-versie, numero 20.04. Nu is de laatste lts-versie 18.04 waar Canonical 32-bit-upgrades moet blijven verzorgen.

Toch kan het gaan zorgen voor problemen met programmatuur die 32-bits libraries vereist. Een mogelijkheid kan zijn door een chroot bovenop nieuwere Ubuntu-versies te zetten waarmee de oudere libraries te gebruiken zijn.

Hoe denkt u over het verdwijnen van de bibliotheken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T10:09:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.