Overheden moeten sociale netwerken reguleren

Dit artikel delen:

Nick Clegg, hoofd van Facebooks global affairs en voormalig vicepremier van het Verenigd Koninkrijk, deed uitspraken over het reguleren van sociale netwerken door overheden bij de BBC. Wat vindt u, overheden de boel laten reguleren?

Het gaat Clegg om de regels rond sociale netwerken. Volgens hem is het niet aan private partijen om de regels te verzinnen. Volgens hem zijn dat zaken die toebedeeld zijn aan politici in democratische landen.

Landen moeten meer regels maken, zoals rond zaken als dataprivacy en regels rond verkiezingen. Tegelijkertijd moeten bedrijven als Facebook 'volwassen' omgaan met het bepleiten van regulering.

Het VK wil de eigenaren van sociale-mediaplatformen persoonlijk verantwoordelijk maken voor 'schadelijke content' en wil zelfs de mogelijkheid hebben om de bedrijven uit te schakelen.

Clegg zei bij de BBC overigens dat er absoluut geen bewijs is dat Rusland de Brexit-stemming heeft beïnvloed via Facebook, maar dat de Britse Euroscepsis diep zit.

Hoe je het ook went of keert: moeten overheden de boel reguleren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T10:36:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.