Luchtfietserij in Parijs

Zijn luchttaxi's tijdens de Spelen van 2024 een serieus plan?

Dit artikel delen:

Iedereen die weleens naar Paris Charles de Gaulle is gevlogen, weet dat het vervolgens nog een aardige afstand is tot de stad zelf. Je zou vanaf Nederland zelfs de trein kunnen nemen. Om de afstand tussen vliegveld en stad draaglijker te maken, wil Parijs luchttaxi's inzetten tijdens de Olympische Spelen in 2024. Mooie luchtfietserij of serieus alternatief?

Het plan komt in plaats van een snelle exprestreinverbinding met de stad die vertraging heeft opgelopen. De treinverbinding is pas in 2025 af, een jaar na de Spelen. Hoe kun je dan het dramatische verkeer in de lichtstad ontwijken? Via de lucht. (Wie denkt dat Amsterdam of Den Haag weleens verstopt zitten, moet eens autorijden in Parijs.)

De bedenkers van het plan zijn Aeroports de Paris, Airbus en RATP, de regionale vervoerder. Het doel is passagiers direct vanaf de plek waar vliegtuigen naartoe taxiën, de mogelijkheid te geven in een vertical take-of and landing-machine over te laten stappen en vertrekken voor een enkeltje stad.

Een prototype van het beoogde apparaat was onlangs te zien op de Paris Air Show. Wat denkt u, goed idee? Of halen deze bedrijven de deadline niet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T10:53:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.