Sneller dan verwacht, Raspberry Pi 4

Dit artikel delen:

U snapt de dubbele betekenis van de titel. Vorige week kwam de Raspberry Pi 4 uit, veel eerder dan de 'bedoeling' was. Niet alleen de hardware onderging een upgrade, ook de standaardsoftware Raspbian kreeg een nieuwe lts-kernel, en daarmee kunt u vanmiddag weer vrolijk gaan klussen. Hoeveel versies verstoffen er al bij u in de kast?

Althans, als vanmiddag toevallig de vrije middag in de week is natuurlijk, anders moet dat doorgeschoven worden naar een ander moment. Die thuisserver, lokale adblocker, recepten-leesunit-in-de-keuken of wat u ook maar met minicomputers doet, als er een nieuwe is, moet ie geprobeerd worden. 

De '4, model B' heeft eigen gigabit ethernet, een betere draadloze verbinding, een krachtiger processor, twee micro-hdmi-poorten die 4k-schermen aankunnen, een usb-c-aansluiting voor de powerrr en de mogelijkheid tot 4GB aan ram te plaatsen. En dat alles voor zo'n 35 pond/euro/dollar. 

Raspbian krijgt long-term-support-kernel 4.19.50 mee en is gebaseerd op Debian 10 Buster en uiteraard verse versies van veel applicaties. 

Er kleeft alleen een nadeel aan die aaibare minicomputers-met-veel-kracht: wat doe je ermee als je uitgespeeld bent? Hoeveel oude Raspberries of Arduino's of andere, vergelijkbare apparaatjes liggen bij u te verstoffen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:43:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.