Headsets, wat gebruikt u?

Lenovo Mirage AR-headset

Het is bijna salonfähig om gewoon tegen je laptop te praten in een vol etablissement zonder oortjes of losse microfoon. Vervelend voor andere aanwezigen, maar ach. Privacy. Toch zijn er nog mensen die waarde hechten aan kwaliteit en dan komt de headset om de hoek. Waar moet uw headset aan voldoen?

De een zweert bij een bluetoothverbinding met Airpods, de ander heeft liever grote oorschelpen uit de op gamers gerichte productlijnen - en daar zit nog heel wat tussen. Het grote voordeel van oordopjes met bluetooth is natuurlijk dat ze, naast makkelijk kwijt te raken, klein zijn. Nadeel is wel dat als de headsetfunctie gebruikt wordt, de geluidskwaliteit drastisch vermindert. Dit geldt ook voor veel duurdere bluetooth-headsets zoals noise-cancelling headphones. Dit komt doordat via bluetooth geen 'high fidelity'-geluid is weer te geven als ook de microfoonfunctie gebruikt wordt. 

Als het je wel om geluidskwaliteit gaat tijdens het gebruik van de headset als communicatiekanaal, dan kom je al snel in de gamerssferen. Draadloze headsets voor gamers hebben immers altijd een basisstation, vaak met een combinatie van wifi- en bluetoothsignalen zodat geluid in hoge kwaliteit tussen basisstation en headset is over te brengen. 

Nog liever zit er gewoon een draadje tussen. Of het dan een stukje plastic is met een dito microfoontje of een luxueus uitgeruste headset met goedgevoerde oorkussentjes, dat maakt allemaal niet zo veel uit: zo lang er een 3,5-mm jackplug aanwezig is of een bluetoothdongle, het zal werken.

Waar gaat uw voorkeur naar uit en ziet u nog verbeteringen naar de toekomst toe met (ver)nieuw(d)e technieken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor een headset die zowel op een deskphone als op de pc aan te sluiten is: Jabra Engage 75 Mono. Op deze manier is het eenvoudig te switchen tussen de vaste telefoon of pc voor Skype of andere software. Geen lastige kabel, goede microfoon, goed design. Prijs is wel redelijk duur net zoals bij de Plantronics devices.

Heeft iemand een ander toestel dat ze gebruiken dat goedkoper is en ook op deskphone als pc werkt?

Ik gebruik zelf een Sennheiser DW Pro 2. Niet goedkoop, zeer goed voor voice (telefoongesprekken en webinars e.d.) en waardeloos voor bijvoorbeeld muziek, maar daar is die headset natuurlijk niet voor bedoeld. Er is ook plaats voor een naamlabel (online template beschikbaar), wat handig is als je met meerdere collega's dergelijke headsets gebruikt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-10T10:30:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.