FaceApp zorgt voor ophef, hypocriet?

Dit artikel delen:

Een Russisch bedrijf dat een app op de markt brengt waarmee je je gezicht ouder kunt laten lijken, zorgt voor ophef. Wat vindt u van de ophef, hypocriet om ‘Rusland’ maar weer de schuld te geven of een terechte waarschuwing?

Een smartphoneapp die je er met een druk op de knop zestig jaar ouder uit laat zien. Prachtig toch? En grappig. Even jezelf, je broer/zus/vader/moeder/opa/oma/tante/oom/vriend/vriendin er doorheen halen. Maar de app verzamelt nogal wat data, zoals veel apps doen. Het probleem zit hem volgens critici in het feit dat het een Russisch bedrijf is dat zich niet hoeft te houden aan Europese privacyregels.

Het grootste euvel zit in het feit dat er meerdere beschuldigingen zijn aan het adres van Rusland om via sociale media hacks uit te voeren, en wat is er nou makkelijker dan iedereen een app te laten installeren die keurig een mooie basissurveillance uit kan voeren door alle foto’s te bewaren, je imei nummer op te slaan en ook nog andere zaken, zoals locatiegegevens, logbestanden, appgebruik en cookies.

Of het nou een terechte waarschuwing is aan het adres van Rusland, daar valt over te twisten. Zou het mensen bewuster maken van hoe makkelijk apps je informatie kunnen misbruiken, met andere woorden: is de waarschuwing terecht aan het adres van Rusland of is het hypocriet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T09:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.