Hoe lost u het legacy-probleem op?

Cloud legacy

Inmiddels is ict ruim 25 jaar een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. In den beginne ging het misschien om wat voorraadbeheer en een enkele spreadsheet, inmiddels heeft menigeen een achterstand waar je u tegen zegt. Hoe lost u dit op?

Niet lang geleden schreef Computable-expert Gijs in 't Veld over de moeilijkheid om van programmatuur afscheid te nemen. In 't Veld schrijft dat we over het algemeen geen afscheid nemen van applicaties, maar gaan stapelen. De ene applicatie blijft tijdelijk in gebruik en uiteindelijk blijft-ie in gebruik, naast de nieuwe applicatie. 

Daarnaast stapelen data zich op en omdat opslag toch 'niets meer kost' mag het ook allemaal wel bewaard worden. Datawarehouses vol met historische en operationele bedrijfsgegevens die allemaal misschien ooit nog handig worden voor analyse. 

Heel af en toe komt er iets langs dat de boel even stevig helpt opschudden. Een enkeling is de afgelopen jaren bijvoorbeeld volledig overgegaan naar cloud-gebaseerde bedrijfsomgevingen, maar in veel gevallen is het meer en-en. De kortdurende blockchainhype zorgde voor hernieuwde interesse in databasesystemen en in een enkel geval voor de nodige modernisering, al dan niet met een distributed ledger systeem. En een enkeling maakt nu pas werk van zijn webportaal. 

Het kan verkeren, hoe verkeert het bij u? Welke eerste stappen zou u adviseren voor te beginnen met migreren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-30T09:33:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.