Vindt u een zelfrijdende fiets onzin?

Even een rondje joggen, maar bang het toch niet vol te houden? Neem je fiets op sleeptouw, of beter gezegd, laat je fiets volgen. Dat en andere fratsen kan een zelfrijdende fiets uit China met behulp van een morfologische chip. Wat zijn de voordelen van een zelfrijdende fiets volgens u?

Het is misschien een beetje flauw te vragen naar de voordelen van een zelfrijdende fiets met een neuromorfische chip, niet in de laatste plaats omdat dit staaltje zelfrijden prima te doen is met normale computerhardware. Beetje balans houden, harder en zachter gaan, obstakels herkennen. Allemaal mogelijk zonder gekke fratsen. Wel is het belangrijk bij onderzoek naar dit interessante type chip, de neuromorfische chip (een soort combinatie van computerchips en hoe neuronen in ons brein functioneren) om meer te leren over de chip zelf. Doordat deze chip meer werkt als ons brein, kan de fiets 'reageren' als het daadwerkelijk nodig is en bespaart daarmee computing power en dus energie. 

Daarmee is deze fiets zelf niet heel speciaal, maar z'n procesverwerking wel, speciaal om onderzoek te doen naar artificial general intelligence of agi. Hoe dat allemaal werkt, staat keurig in Nature uitgelegd. De hoop is dat dit soort chips uiteindelijk zullen helpen om machines de wereld te laten begrijpen op zo'n manier dat ze daadwerkelijk autonoom kunnen functioneren, iets dat met de huidige stand van kunstmatige intelligentie niet haalbaar is.

Naast de voordelen (of onzin) van een zelfrijdende fiets, hoe ziet u het onderzoek naar AGI tegemoet?

Zelfrijdende fiets

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-02T08:13:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.