Cloudflare stopt ondersteuning 8chan, goede zaak?

Dit artikel delen:

Het open en vrije internet, dat idee van dertig jaar geleden, lijkt niet heel erg meer te voldoen. Alles lijkt alleen nog maar uit rotzooi te bestaan en iedereen lijkt schuldig. Het extreemrechtse internetforum 8chan is zijn ddos-bescherming van Cloudflare kwijt na een schietpartij. Terecht?

Cloudflare beschermt sites tegen ddos-aanvallen en beschermt zo een groot deel van de websites wereldwijd tegen falen door overmatig internetverkeer. Dat deed de serviceprovider ook voor 8chan, tot afgelopen weekend via het forum een anti-immigratiemanifest verspreid werd door een van de verdachten van een grote schietpartij in El Paso in de VS.

8chan begon in 2013 als 'utopia voor het vrije woord', maar inmiddels is de oprichter van mening dat de site offline gehaald moet worden (hij stopte de samenwerking met de huidige eigenaar van de site afgelopen jaar, schrijft de New York Times). De reden dat de oprichter ooit begon met de site, is omdat hij vond dat een ander internetforum, 4chan, te veel restricties aan zijn gebruikers ging opleggen. 

Helaas voor oprichter Fredrick Brennan is de site de go-to-plek geworden op internet voor mensen die van alles beramen of delen, zoals de massamoord die afgelopen weekend in El Paso plaatsvond waarbij twintig mensen omkwamen. 

Vrijheid van meningsuiting, hoe moeten we daar mee omgaan op internet? Is er een oplossing?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-06T08:25:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.