Facebook geeft Workplace ander uiterlijk

Facebook

Of een van de vele andere kantoorchat-softwarepakketten. De koning van de afleidinigswebsites en apps, Facebook, en al zijn onderdelen als Whatsapp en Instagram, wil u verleiden hun kantoorbabbelapp te gaan gebruiken, Workplace. Ziet u wat in deze originele oplossing voor dit soort apps?

Wellicht moet u eerst even het 1:23 minuut durende  filmpje bekijken. Het is duidelijk, de focus van Workplace ligt op… juist, focus. Minder afleiding door plingelende belletjes, pop ups et cetera. 

Het grote nadeel - of juist voordeel - van Workplace tot nu toe is dat het vooral heel erg op Facebook lijkt en dat is nogal veranderd in het nieuwe design. De voor velen vertrouwde notificatiebalk in de rechterbovenhoek met alle afleidende rode balletjes met witte cijfertjes om vervolgens verder te gaan in een dock aan de linkerzijde van het scherm waar de juiste groep of werkchat geselecteerd kon worden, is vervangen. 

Al wat overblijft is een navigatiebalk aan de linkerzijde van het scherm, vergelijkbaar met email-client Spark. Omdat het Facebookteam voor consumenten toch bezig is met een verandering van de normale webapp, kon het team wat rigoreuze beslissingen nemen. 

Aan de andere kant is het ook weer niet zo heel erg veranderd. Nou ja, verandering of niet. Heeft u ervaring met of bent u benieuwd naar Facebooks Workplace?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-14T07:47:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.