The way of the dodo: fysieke winkels

Of toch niet? Fysieke winkels hebben het, zoals bekend, al jaren lastig. Toch keert de trend zich en openen steeds meer webwinkels ook afhaalpunten of zelfs hele fysieke winkels. Zo opende AliExpress zijn eerste winkel in Spanje.

AliExpress Plaza, een winkel waar duidelijk goed gekeken is naar Apple-stores, opende in Madrid. De winkel mocht zelfs rijen verwachten en de bezoekers konden zich vergapen aan de populairste producten uit de Chinese webwinkel. Grote Chinese merken als Oppo en Huawei vullen de schappen, samen met veel merken waar de gemiddelde Europese consument waarschijnlijk nooit van gehoord heeft.

De opening van de winkel was zelfs zulk groot nieuws dat het Spaanse persbureau EFE er beelden van rond stuurde. De eerste paar honderd kijkers kregen zelfs gratis dure cadeaus. 

Wat denkt u dat het effect is van steeds meer fysieke winkels van online grootgrutters? Inmiddels zijn de V&D's van deze wereld het straatbeeld uit beconcurreerd en nemen gek genoeg de winkels waardoor de leegte ontstond, het straatbeeld weer over. Wat denkt u, vooral stunten? (lees de boel met een polygoonjournaalstem) of een blijvertje voor de komende decennia?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T08:03:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.