Retro is het buzzword in spelcomputerland

Atari

Inmiddels is iedereen retro gegaan en nu komt Atari binnenkort ook met een retrogameconsole. Nintendo ging al voor met de Super Nintendo, Sega kwam al langs met Genesis en Sony met een PlayStation. Nu Atari, dat niet kan achterblijven, voor welk stukje (game)nostalgie heeft u een paar euro over?

Heruitgeven van bestaande artikelen, of het nou films zijn die eerst op vhs verschenen, later op tv en nu streaming, datzelfde is minstens zo groot in een niche, namelijk die van de retrogames. 

Nieuwe arcadehallen schieten als paddenstoelen uit de grond, zodat u weer eens met Mario kunt spelen op een al dan niet nog van een CRT voorziene arcadegameinstallatie. Ook andere games, zoals Bubble Bobble, Space Invaders, King Kong, Street Fighter en wat al niet meer. Ze worden naar hartenlust geport naar mobiele platforms, maar de liefhebber wil een echte joystick in de hand.

De nostalgie druipt overal vanaf. Waar heeft u een extra eurootje voor over? Wat is uw jeugdliefde?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T07:42:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.