Hoe vaak bent u gegijzeld?

Dit artikel delen:

Ransomware voor de particulier neemt af, maar de FBI waarschuwt wel dat juist grootschalige aanvallen toenemen. Dan gaat het niet meer om de vakantiefoto’s die gegijzeld zijn, maar om bestanden van specifieke grote organisaties of overheidsinstanties. Bent je al wel eens gegijzeld met dit soort software?

De FBI heeft een waarschuwing uit doen gaan gericht aan Amerikaanse overheidsinstanties, zorginstellingen en bedrijven waarin staat dat ransomware-aanvallen een gevaar vormen voor dit soort organisaties en instellingen. 

Bij ransomware-aanvallen moeten organisaties honderdduizenden dollars betalen om de versleutelde bestanden te ontsleutelen. Daar bovenop komen dan ook nog de kosten voor het herstel van de systemen en de verloren inkomsten door het niet functioneren van de systemen. Zo kan een ransomware-aanval al snel in de miljoenen dollars lopen. 

Nog vervelender is het als de aanvallers het niet voorzien hebben op bepaalde klanten, maar dat deze per ongeluk onderdeel zijn van managed service providers (msp's), waardoor niet alleen de msp getroffen wordt, maar ook de klanten. 

Ook in Europa vinden dergelijke aanvallen plaats, twee jaar geleden werden bijvoorbeeld nog vijftien ziekenhuizen getroffen door ransomware. In de VS kunnen drie ziekenhuizen nu tijdelijk geen nieuwe patiënten aannemen door ransomware. 

Al met al kan het aardig vervelend worden als je getroffen bent door dergelijke zaken. Is jouw organisatie wel eens door ransomware getroffen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T07:53:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.