Hardware huren, hoe lijkt u dat?

Speakerfabrikant Sonos is een dienst gestart waarmee consumenten de speaker in kwestie kunnen huren in plaats van dat ze diezelfde speaker moeten aanschaffen. Het experiment wordt uitgevoerd in Nederland, maar als het succesvol is mag de rest van de wereld ook meegenieten. Hoe ziet u het huren van hardware?

De draaischijftelefoon is het product dat vermoedelijk het meest gehuurd werd door mensen woonachtig in Nederland. De PTT verhuurde de draaischijf-toestellen bij een aansluiting op het vaste telefoonnet en dat legde het bedrijf geen windeieren, zeker niet omdat de telefoons in 1982 afgeschaft werden en vervolgens vaak weggegooid. Mensen bleven gewoon huur betalen à 3,04 gulden en 75 guldencent aan btw. Over vijftig jaar betaalden abonnees 1074 gulden aan huur. Nou ja, tel uit je winst.

Vermoedelijk gaat een Sonos-speaker geen vijftig jaar mee. Maar toch, het verhuurprincipe wordt op steeds meer plaatsen toegepast, zoals bij fietsen met de Swap-fiets: wel de lusten, niet de lasten voor vijftien euro per maand. Overigens kost de Sonos-dienst ook vijftien euro per maand (vanaf is dat, maximaal vijftig euro per maand voor een Playbar, Subwoofer en twee Sonos One-speakers, zoiets zou je normaal 2026 euro kosten). Waar heb je die vijftien euro meer voor over? Een dure slimme speaker of een fiets of wellicht een personal computer?

Hoe ziet u het huren van hardware in de toekomst voor zich? En wat kunnen de voor- (of na-)delen zijn?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-09T07:55:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.