10Gbit/s up en down, thuis op je pc

Gigaset router

Heeft de gemiddelde kabel- of adsl-gebruiker nog te maken met snelheden die over het algemeen ruim onder de 500 megabit per seconde liggen, voor de glasvezelbezitters is 1Gbit/s al enkele jaren gebruikelijk. Nu wil een kleine provider gaan testen met 10Gbit/s-aansluitingen. Overkill?

Duurdere internetabonnementen worden aangesmeerd aan huishoudens die slechts een miezerig Netflixstreampje nodig hebben. Op de websites van verschillende aanbieders krijgen die gebruikers echter een heel ander gevoel: 'ooh! U kijkt én Netflix én u wilt een email versturen? Dan adviseren we 500Mbit/s!'. Voor de steams in de hoogste kwaliteit adviseert Netflix 25Mbit/s. Met een 50Mbit/s-lijntje zou je dan zelfs twee keer de hoogste kwaliteit moeten kunnen kijken. Voor gewoon gebruik is 5Mbit/s al genoeg. Een beetje overkill.  

Af en toe een filmpje downloaden, ook als dat niet mag, gaat natuurlijk sneller met 1Gbit/s en met 10Gbit/s wordt dat kwesties van halve seconden, als de andere kant het aankan. Even een game van een gigabytje of 100 downloaden, een stuk relaxter bij 10Gbit/s. De raw-fotobestanden in de cloud gooien, superfijn met 10Gbit up. Toch?

Wat is uw gevoel bij 10Gbit/s uploadsnelheden voor de gewone consument?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-11T07:56:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.