Waren uw kinderen te genieten?

zwart gat

Een zwart gat, dat was alles wat nog zichtbaar was toen een einde kwam aan het tiende seizoen van Fortnite, afgelopen zondagavond. Al eerder was een aftelklok verschenen en moesten de verslaafde gamertjes anderhalve dag wachten voor ze weer hun virtuele vriendjes af konden knallen, blijken uw kinderen ook verslaafd?

Dit momentje van bezinning toonde misschien wel aan dat uw kind verslaafd is aan gamen. Nooit meer een slaapkamer uitkomen, niet meer douchen, niet meer eten. De verslavingsklinieken in Nederland worden overspoeld door verslaafde kinderen. Maar is uw kind de schuldige? Vermoedelijk niet. Aan Tetris was nooit iemand heel lang verslingerd. Je kon het jaren spelen zonder er ooit zonder te kunnen. Games zijn inmiddels gewoon verslavend gemaakt. 

Aan de andere kant stelt gedragsonderzoeker Nir Eyal in NRC dat we onze aandacht weer gewoon moeten terughacken, al is dat tegen pubers misschien makkelijker gezegd dan gedaan. 

Alle rust ten spijt, sinds afgelopen dinsdagochtend 11:30 is de boel weer gewoon speelbaar met een nieuw hoofdstuk, nieuwe wapens, nieuwe outfits en wellicht nieuwe dansjes. Hoe hackt uw kroost zijn rust bij elkaar of zijn ze niet heel ernstig verslingerd aan hun online leven?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-16T08:10:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.