Hoe meldt u een datalek?

Dit artikel delen:

Een onderwerpregel kiezen met 'Datalek, ruilen voor kaartjes?' is misschien niet heel handig. Dat merkte ontwikkelaar Jan van Kampen op hardhandige wijze, maar wie de geschiedenis kent, oordeelt mogelijk anders. Hoe meldt u een datalek?

De mail leidde er in ieder geval toe dat de directeur van Walibi het onder het kopje 'afpersing' schaarde en er vervolgens aangifte van zou doen. Het zou alleen niet gaan om de eerste keer dat hij melding maakte van fouten op de site van het pretpark. In maart dit jaar was hem ooit aangeboden langs te komen, maar daarna werd volgens Van Kampen niet meer gereageerd op mails.

Gelukkig gaat dit natuurlijk, zeker tegenwoordig, meestal anders. Veel bedrijven loven beloningen uit voor het vinden van bugs in kritische software en dat lijkt ook niet meer dan terecht. Zeker grote instellingen kunnen flinke schade ondervinden van fouten en voor een fractie van de kosten voor het inhuren van een specialist, die niet per se de fouten zal vinden, vinden mensen vrijwillig fouten. Sommige bedrijven legt dit ook geen windeieren, zoals Hackerone.

Bent u wel eens een datalek tegenkomen en hoe heeft u dit vervolgens gemeld? Als u een reactie kreeg, wat was de reactie?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-17T08:13:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.