Volvo zet in op autonoom rijden, maar niet voor mensen

vrachtwagen truck autonome zelfrijzende

De hoop dat mensen zich binnen afzienbare tijd buiten de snelweg probleemloos en volautomatisch kunnen laten vervoeren door zelfrijdende auto’s is de afgelopen tijd wel wat afgenomen. Volvo duikt nu een heel andere hoek in, namelijk autonome transportsystemen, hoe ziet u deze ontwikkelingen in het grotere geheel?

Volvo heeft een speciale bedrijfstak opgericht voor autonoom transport voor industrieën als mijnbouw, havens en het verplaatsen van goederen tussen logistieke hubs van allerlei soort. De autobouwer heeft al enkele projecten op stapel staan, onder andere in een steengroeve en enkele mijnen en in de haven van Göteborg. 

De nieuwe groep heet Volvo Autonomous Solutions en wil de ontwikkeling, commercialisering en verkoop van dit soort transport bevorderen. Belangrijk daarbij is om te bedenken dat het gaat om transport van goederen en materialen over vooraf gedefinieerde routes.

Ondertussen zoekt Volvo naar een chef voor zijn nog niet officiële nieuwe tak die van start gaat in januari 2020, maar het wil duidelijk de boot niet missen in deze nieuwe groeimarkt.

Hoe ziet u deze ontwikkeling in het grote geheel van autonoom rijden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-21T08:22:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.