Waar gebruikt u uw iPad voor?

Dit artikel delen:

Steeds meer mensen gebruiken hun iPad als vervanging voor de laptop, maar lopen met regelmaat tegen problemen aan. Zo kun je geen extensies toevoegen aan je browser bijvoorbeeld, omdat alle browsers intern draaien op Apples eigen implementatie. Ook producten als Photoshop zijn niet altijd even bruikbaar. Hoe is het volgens u gesteld met de bruikbaarheid van de iPad als laptop?

Als je een iPad gebruikt, ben je overgeleverd aan de grillen van Apple. Software kan praktisch gezien alleen via de appstore geïnstalleerd worden. Zo ook Adobe's Photoshop. Onlangs kwam de eerste uitgave van Photoshop voor de iPad uit, wel met de mededeling dat nog niet alle functies daarin zitten die wel in de pc- of Mac-versies zitten. 

Het idee van Adobe was een eerste versie uit te brengen die in ieder geval aan minimale eisen moest voldoen, ofwel het zou een minimal viable product worden. Geen handige zet, blijkt nu, want veel gebruikers klagen steen en been. De baas van Adobe reageerde in ieder geval met een eigen tweet-storm op alle kritiek. Het zou tenslotte lastig zijn om een mvp (minimum viable product) uit te brengen van een product dat al dertig jaar bestaat. 

Zaken als plugins werken bijvoorbeeld niet, net als bij de aloude webbrowsers. In die zin is er nog een hoop te doen. 

Voor de fervente Photoshopper is het dan misschien nog geen laptopvervanging, maar wellicht is dat bij u anders. Kunt u de iPad gebruiken als volwaardige laptopvervanger, of mist u nog essentiële functies?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-11T08:29:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.