Welke online-zaken moeten bij vrij internet op de schop?

Dit artikel delen:

Het nieuws kan u gister bijna niet zijn ontgaan: Freedom Internet is de nieuwe provider met het oude gedachtegoed van Xs4all bovenaan de agenda. Privacy, veiligheid en vrije keuze zijn belangrijke waarden. Waar zou u wel eens een nieuwe partij voor opgericht zien worden?

Het 'Plan B' van actiegroep Xs4all Moet Blijven is van start gegaan: een nieuwe internetprovider voor internet, telefoon en tv onder de naam Freedom Internet moet de privacygevoelige klant overhalen net iets meer te betalen voor een breedbandaansluiting dan bij de concurrenten. Goede klantenservice en hoogwaardige onderdelen, zoals goede modems in de vorm van Fritz!Boxen, moeten ervoor zorgen dat zich snel 25.000 klanten melden om break-even te draaien, met als doel binnen drie jaar zestigduizend mensen aan te sluiten. Nou ja, de overige informatie leest u hier

Het is nogal wat, in een overvolle markt iets nieuws beginnen, maar wellicht geeft dit een positieve duw in de goede richting in het kleine Nederland en misschien vindt er wel navolging elders. 

Als we dan toch bezig zijn, zouden er best alternatieven voor andere online zaken mogen komen met een activistischer randje. Alleen, hoe bouw je een Europese YouTube? Een lokale Facebook? Dat soort initiatieven strandt helaas maar al te vaak.

Waar is wel ruimte om alternatieven te laten floreren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-12T07:55:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.