Dronesoccer, leuk misschien, maar ook nuttig?

Ontstaan in Korea en nu naar Nederland gehaald op een event in de Jaarbeurs in Utrecht: dronesoccer. Onbemande drones met beschermende uitrusting van koolstofmateriaal en door de World Air Sports Federation als nieuwe discipline erkend: leuk zo'n spelletje, maar brengt het ook nog iets van nut?

Drones kun je uiteraard voor een keur aan activiteiten inzetten: je kunt er mensen mee redden bij rampen, je kunt er leuke filmpjes mee maken, maar je kunt er natuurlijk ook mee 'voetballen', of eigenlijk: drones op afstand besturen en door een doel van de tegenstander mikken.

Het spel speelt zich af in een kooi, je hebt twee teams met ieder vijf leden die gedurende drie sets van drie minuten doelpunten moeten maken. Je moet door het doel, in de vorm van een cirkel, van de tegenstander vliegen. De drones, of eigenlijk quadcopters, worden door mensen bestuurd en de bestuurders moeten de drones zonder extra hulpmiddelen als camera's op de drones besturen. Alles gebeurt dus op zicht. 

Omdat het team moet samenwerken, je moet namelijk zélf proberen door een doel te vliegen en tegelijkertijd moet je je eigen doel verdedigen, is het nog een aardig lastig spelletje volgens de spelers. 

Het klinkt allemaal leuk: spelletjes, ziet u nuttiger vormen van dronevermaak?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-25T08:17:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.