Big Brother-awards, aan wie zou u ze geven?

Dit artikel delen:
Awards

Afgelopen week werden de Big Brother Awards weer uitgereikt door Bits of Freedom. Hiermee vraagt BoF jaarlijks aandacht voor privacy en de schenders daarvan. De experts gaven de prijs dit jaar aan SyRI en het publiek vond Minister Dekker wel een winnaar met de betaalprofielen die het DJIB op wil zetten. Wie verdient hem volgens u nog meer?

Naast alle consumentengeweld afgelopen week, gebeurde er gelukkig ook maatschappelijk interessantere zaken, zoals de jaarlijkse toekenning van de Big Brother Award door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. 

De award voor de minister kreeg hij omdat hij liet onderzoeken of de betaalprofielen van het Centraal Justitieel Incassobureau breder inzetbaar kunnen zijn. Dekker begreep gelukkig wel dat de prijs niet als compliment bedoeld is. Het zet 'hem aan het denken'. Nou, laten we het hopen.

De award van de experts ging naar SyRI, het grote systeem waarmee alle gegevens van burgers in Nederland gecombineerd worden om allerlei financiële fraude tegen te gaan. Uiteindelijk vindt er praktisch nooit een veroordeling door plaats, maar staan we er wel allemaal mooi op. Dat kan de bedoeling niet zijn. 

Wie zouden volgens u minstens genomineerd moeten zijn? Overigens, waren al genomineerd, maar wonnen niet: Coosto (een 'socialmediadataverzamelaar'), Google, DUO en ZonMW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-02T08:20:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.