Ziet Mozilla telemetriegegevens terecht als privédata?

Dit artikel delen:
Firefox

In de deze week te verschijnen versie van Firefox krijgen gebruikers de mogelijkheid hun verzamelde telemetriegegevens te verwijderen. Mozilla voegt deze optie toe omdat een nieuwe wet in Californië een brede definitie van persoonlijke data hanteert. Overdrijft de browserbouwer?

Mozilla neemt met dit besluit het voortouw in wat de organisatie beschouwt als persoonlijke data. In een blog zegt topman van het bedrijf Alan Davidson dat telemetrische data ook is te zien als persoonlijke data, al is dat niet de definitie die de meeste techbedrijven hanteren.

In Firefox worden niet heel veel telemetrische data verzameld en biedt het sowieso de mogelijkheid het verzamelen van de gegevens uit te schakelen. Nu is het dus zo dat het ook mogelijk is om de data helemaal te verwijderen.

De California Consumer Privacy Act of CCPA geeft bewoners van de staat Californië meer ruimte om dataopslag te ontwijken en te weten wat voor data bedrijven verzameld hebben over de gebruikers. Technisch gezien geldt de act alleen voor inwoners van de Golden State, maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Het is voor bedrijven makkelijker dezelfde eisen te implementeren voor iedereen.

Maar vindt u dat telemetrische data daar ook bijhoren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-06T10:23:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.