Verhoging r&d-budgetten EU-bedrijven

Al negen jaar achter elkaar verhogen bedrijven in de Europese Unie hun research-&-development-investeringen, maar helaas blijven de investeringen wel onder de mondiale groei van r&d-budgetten. Waar zou u graag wat meer investeringen zien?

Het Industrial Research and Development Scoreboard van de Europese Commissie rekent dit jaarlijks na en kwam tot de volgende conclusie: in 2018 (jaja) investeerden bedrijven in de EU 4,7 procent meer in r&d. Bedrijven in de VS investeerden echter 10,3 procent meer en Chinese bedrijven toppen de boel af met maar liefst 26,7 procent meer r&d-investeringen.

We kunnen ons natuurlijk soms afvragen of altijd maar meer en meer goed is, dit is alleen niet de plek voor zo'n discussie, dus vragen we van u: waar zou u graag meer investeringen willen zien binnen bedrijven die gevestigd zijn in de EU?

Uiteraard willen we u niet de reactie van Mariya Gabriel, de nieuwe Commissioner for Innovation, Research, Education, Culture and Youth van de EC, onthouden: Bedrijven in de EU blijven hun r&d-investeringen verhogen, maar er is veel meer nodig in de wereldomvattende race voor technologisch leiderschap in deep-tech en duurzaamheid. We (de EC - red.) begint met een fully-fledged European Innovation Council om te investeren in high-risk-bedrijven die nieuwe markten creëren. Als we willen dat Europa de transitie naar een klimaatneutrale economie leidt, dan moeten we onze pogingen daartoe verdubbelen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T08:04:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.